Община Велико Търново съвместно с Български червен кръст – Велико Търново отбеляза Международния ден за борба с глада

За седма поредна година Община Велико Търново подпомага реализирането на благотворителна кампания, организирана от местната структура на Български червен кръст по повод отбелязване на Международния ден за борба с глада.
На 19 октомври 2022 г. от 12:30 до 13:30 часа пред сградата на Съдебна палата в гр. Велико Търново, доброволци на Български младежки Червен кръст-Велико Търново раздадоха на нуждаещи се граждани над 120 порции топъл обяд и 120 десерта-сладки макарони.
Приготвянето на храната се осъществи от Домашен социален патронаж – Велико Търново, като продуктите са осигурени чрез дарителска акция, която бе проведена от БМЧК на територията на два супермаркети в града.
Задоволяването на потребностите от приготвена (готова за консумация) храна на гражданите, е сред основните приоритети и ангажименти на Община Велико Търново в социалната сфера. Чрез Домашен социален патронаж – Велико Търново, Общината  ежедневно предоставя услугата „Доставка на храна в дома“ за над 450 свои абонати на територията на 16 населени места.
На територията на гр. Велико Търново функционира и социалната услуга „Обществена трапезария“, финансирана от Фонд „Социална закрила“, която предоставя абсолютно безплатно, всеки делничен ден топла храна приготвена от Домашен социален патронаж - Велико Търново за 135 социално-слаби и крайно нуждаещи се лица. Финансирането е осигурено по Проект на Община Велико Търново от Фонд „Социална закрила“ към МТСП.
С инициативата по повод Международния ден за борба с глада се цели да се напомни на обществото, че не всеки има възможност да осигури прехраната си, като посланието е да бъдем благодарни за храната и да търсим начин да помагаме на тези, които нямат своя топъл обяд.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.