Отбелязване на 14 години Дом за стари хора "Св. Иван Рилски" с. Балван

Днес 18 август църквата почита паметта на Свети Иван Рилски – български духовник и монах, обявен за небесен закрилник и покровител на българския народ, наричан приживе земен ангел и небесен жител.
 
По традиция на светлия църковен празник Успение на Свети Иван Рилски в църковния храм в с. Балван бе отслужена празнична литургия за здраве и благоденствие.
На днешния празничен ден в Дома за стари хора в с. Балван, носещ името на Свети Иван Рилски,  бе отбелязана 14-годишнина от основаването на социалната услуга. Домакините посрещнаха своите гости с питка и специална програма, в която със своите изпълнение се включиха дамите от Вокална група за градски песни „Сбъднати мечти“ в с. Ветринци, а деца от Център за работа с деца и младежи изпълниха авторско стихотворение, посветено на празника.
Управителя на Дома - г-жа Веселка Иванова, благодари на всички, помогнали за създаването на услугата и функционирането и днес, за подкрепата им, както и за доверието в усилията на екипа да осигури необходимото, за да бъдат щастливи потребителите и да се чувстват пълноценни.
От своя страна потребителите на Дома поднесоха искрените си благодарности за вниманието, трепета и усмивката, с която ги обгрижват, като пожелаха на екипа да продължава смело да върви по дългата житейска пътека.
Изненада за всички гости на празника поднесоха Танцова формация „Усмивката“ от Дом за стари хора „Венета Ботева“, гр. Велико Търново, които със своето представяне донесоха много усмивки и желание за танци от присъстващите.
Сред гостите, уважили празника бе г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, г-н Недьо Георгиев – Кмет на с. Балван, г-жа Благовеста Факирова – председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Виктория Иванова – управител на Кризисен център за деца в с. Балван и др.
„Да продължаваме да привличаме нови партньори в общата ни кауза - да даряваме грижа, да бъдем заедно, да творим добро и да го споделяме“ –  с тези думи г-жа Димитрова се обърна към всички присъстващи. Своите искрени поздравления тя отправи към екипа на услугата за всеотдайността им и професионализма и с пожелание да продължават с внимание, грижа и подкрепа да осигуряват спокойствие, уют и достойни старини. В приветствието си г-жа Димитрова благодари за доброто партньорство с кметство Балван и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, с подкрепата на които са реализирани редица инициативи с грижа за възрастните хора.
Празникът завърши с танци, сладки разговори в спомени за минали години и донесе на всички много емоции и усмивки от близката среща с приятели.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.