Открит урок в "Център за превенция и спорт", с. Балван

Днес 18 август 2020 г. заедно партньори и приятели на Община Велико Търново и Център за превенция и спорт в с. Балван, присъстваха на демонстрация на умения и знания по пътна и пожарна безопасност на децата от Център за работа с деца и младежи, с. Балван. Събитието се проведе на специално обособените площадки на открито в присъствието на гл. комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР.
В своето приветствие към децата и всички присъстващи гл. комисар Николов поздрави организаторите за инициативата- децата да бъдат обучавани от ранна възраст в практически умения и у тях да бъдат формирани знания за правилно поведение в рискови ситуации, защото те са бъдещето и ние трябва да се създаваме условия, за да се формират като достойни граждани на нашето общество.
В знак на благодарност за успешното партньорство г-жа Снежана Данева-Иванова – зам.-кмет на Община Велико Търново, връчи от името на Кмета на Община Велико Търново, специални благодарствени грамоти на институции, партньори и дарители допринесели със своята  активна обществена дейност и подкрепа за реализиране на съвместни дейности по превенция на рисковете сред децата в Община Велико Търново.
Събитието съвпадна с църковния празник успение на св. Иван Рилски и  отбелязване на 23-годишнина от основаването на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, с. Балван с председател г-жа Благовеста Факирова, дългогодишен партньор на Община Велико Търново. В тази връзка и в знак на уважение за подкрепата и съвместната дейност от Сдружението връчиха специални подаръци и грамоти на представители на институции и организации.
Своето приветствие в края на демонстрациите отправи и г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности здравеопазване“, която изрази радостта си от успеха на създадения през 2016 г. Център за превенция и спорт, доказателство за това, че когато местна власт, неправителствен сектор и бизнес са обединени около обща идея, резултата е положителен.
Сред гостите присъствали на събитието бяха и проф. Любомира Попова – областен управител на Област Велико Търново, комисар Христо Христов- зам.-директор на ОД на МВР-Велико Търново, комисар Красимир Кръстев – директор на РД ПБЗН- Велико Търново, гл. инсп. Веселин Райков – началник на Районно управление Велико Търново при ОД на МВР, инсп. Красимир Косев – Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Велико Търново, г-жа Ивана Радомирова – изп. директор на Съюза на пивоварите в България,  г-жа Благовеста Факирова - председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и др.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.