Празник за деца и родители организира екипа на Център за обществена подкрепа в с. Водолей

На 6 юли в с. Водолей екипът на Център за обществена подкрепа /ЦОП/ във Велико Търново, управляван от Сдружение SOS Детски селища – България, организира инициативата „Ден без врати“, чрез която да се запознае местната общност с дейностите на услугата по ранна превенция.
Мероприятието се реализира в присъствието на над 60 деца и родители от с. Водолей, които заедно участваха в подготвените от екипа игри и състезания, сред които бе и направата на човечета изработени от пресни зеленчуци. Мероприятието донесе нови преживявания и усмивки на малки и големи. По време на празника в специално обособена „Шатра на родителя“, психолога Иванина Анчева от ЦОП консултира родителите, като им даде съвети за отглеждане и възпитание на децата.
„Това е работата ни в общността - да сме тук, преди риска, да разкажем, да подадем ръка, да ни видите и да знаете  кои сме, какво можем, какво правим за децата и как може да подкрепим семействата“ – с тези думи Управителя на ЦОП Албена Добрева се обърна към всички присъстващи. През настоящата година екипът на ЦОП успешно реализира още една своя инициатива мини-програма „Децата за добро - добро за децата“, имаща за цел превенция на рискове и поведения, като бяха обхванати деца от Детската градина „Смехурко“, с. Присово и деца в предучилищна група на ОУ „Неофит Рилски“, гр. Килифарево.
Планирани се още редица мероприятия и инициативи в населени места от общината, с които ЦОП да презентира своята дейност свързана с ранната превенция. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.