С подаръци и изненади Център за обществена подкрепа припомня на децата техните права

Екипът на Център за обществена подкрепа на ул. „Димитър Найденов“№4 за втора поредна година посреща 20 ноември - Световния ден на детето, в пандемия и в изолация за голяма част от училищата, затова от Сдружение SOS Детски селища България отбелязват деня по различен начин.
20 ноември е обявен за Световен ден на детето през декември 1954 г. от ООН и ЮНЕСКО, а по-късно през 1989 г. на тази дата Общото събрание на ООН приема Конвенцията за правата на детето, подписана от лидерите на 54 държави.
„Ние искаме децата да развиват своето мнение, да познават правата и задълженията си и подготвихме за всяко дете посещаващо Центъра адаптирани цветни карти с правата на децата, малък подарък – игра и разбира се въпрос- задачка: кои свои права познавате, кои свои задължения изпълнявате. За нас ще остане изработеното с техните отговори табло, защото пътят към извоюването, признаването и запазването на детските права винаги е труден и неравен, но всяка крачка си струва!“, представи идеята г-жа Албена Добрева – управител на социалната услуга.
Мобилният екип социални работници към Център за обществена подкрепа вече изненада някои от децата, като днес ще продължи да реализира своята идея и да поздравява децата във Велико Търново, Водолей, Балван, Леденик, Церова кория, Килифарево. Това е един успешен начин да се достигне до децата и да се припомни за Конвенцията и правото да учат, да бъдат чути и да развиват пълния си потенциал.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.