С топъл обяд се отбеляза Международния ден за борба с глада - 16 октомври

Ден преди 16 октомври – Международния ден за борба с глада, Домашен социален патронаж към Община Велико Търново приготви благотворителен обяд (основно ястие и десерт) за 135 социално-слаби и крайно нуждаещи се лица – потребители на социалната услуга „Обществена трапезария“. Инициативата се реализира за шеста поредна година в партньорство с местната структура на Български червен кръст. Чрез дарителска акция проведена от БЧК на територията на два супермаркета в града са осигурени хранителните продукти за приготвяне на топлите порции. На 15 октомври младежите от местната организация се включиха в раздаването на обяда, който е допълнение към храната, ежедневно приготвяна за 135-те потребители на Обществената трапезария.
С инициативата се цели да се напомни на обществото, че не всеки има възможност да осигури прехраната си, като посланието е да бъдем благодарни за храната и да търсим начин да помагаме на тези, които нямат своя топъл обяд.
Осигуряването на готова за консумация храна на хората в нужда е сред приоритетите и ангажиментите на Община Велико Търново в изпълнение на местната социална политика. Чрез социалната услуга „Обществена трапезария“, функционираща в гр. Велико Търново абсолютно безплатно, всеки делничен ден се предоставя топла храна приготвена от Домашен социален патронаж - Велико Търново за 135 социално-слаби и крайно нуждаещи се лица. Финансирането е осигурено по Проект на Община Велико Търново от Фонд „Социална закрила“ към МТСП.
С реализиране на услугата „Доставка на храна в дома“ предоставяна от Домашен социален патронаж - Велико Търново, Общината осигурява ежедневно топла храна за над 450 свои абонати на територията на 16 населени места (гр. Велико Търново, гр. Дебелец, гр. Килифарево, с. Беляковец, с. Балван, с. Леденик, с. Присово, с. Пчелище, с. Церова Кория, с. Момин сбор, с. Ново село, с. Пушево, с. Русаля, с. Ресен, с. Никюп, с. Велчево). Всеки от потребителите на услугата може да избира измежду 4 основни пакета, в зависимост от индивидуалните предпочитания за съдържанието на дневното меню. В допълнение, Домашен социален патронаж обезпечава потребностите от приготвена храна и за над 40 потребители от социални услуги, функциониращи на територията на Община Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.