Световен ден на социалната работа 15 март 2022 г.

Международната федерация на социалните работници (IFSW) отбелязва през 2022 година Световния ден на социалната  работа под мотото „Да изградим съвместно един нов екологичен социален свят: без да пренебрегваме никого“
 
Социалната работа е уникална и индивидуална. Тя се докосва до човешката съдба така, както един художник рисува своята картина – започвайки с няколко цвята, преминава през цялата палитра от нюанси и завършва своята картина, която има една основна идея да те докосне, завладее, да те провокира да намериш своята същност. Картина, която носи на социалния работник усещането, че е успял.
Днес всеки човек ще се замисли и оцени какво е социалната работа. За хората изпаднали в нужда тя е помощ и подкрепа, за децата тя е грижа, за работещите специалисти тя е кауза, призвание, отдаденост, отговорност.
Динамиката в ежедневието и натовареността изискват от нас да бъдем гъвкави, да привличаме нови партньори в каузата ни, да търсим комплексност в предоставяните услуги според индивидуалните нужди.
Оценявам постиженията и усилията Ви да направите живота на хората в неравностойно положение изпълнен с желание и мечти за постигането на които да се борят, за да се чувстват щастливи и значими.
Вие спасявате човешката душа от самота, давате крила на детските мечти, борите се за постигане на социална справедливост. Благодаря за Ви отдадеността  и екипността в търсене на начини да помагаме заедно.
Пожелавам Ви да бъдете здрави, целеустремени, да се чувствате щастливи и удовлетворени от постиганите успехи. Мечтайте и продължавайте да създавате увереност и сигурност у всеки човек.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.