Тридесет и първи Песенен празник „Цветница” на клубовете на пенсионера и инвалида в Община Велико Търново

На светлия християнски празник Цветница - 9 април, Община Велико Търново съвместно с Общински съвет на Нов съюз на пенсионерите и Клуба на пенсионера и инвалида „Златна възраст“ в с. Велчево проведоха XXXI-ви Песенен празник „Цветница 2023“. След 3-годишнно прекъсване, традицията бе подновена и за празника на сцената на Народно читалище „Светлина-1892” в с. Велчево се изявиха със своите певчески умения 19 състава от 18 Клуба на пенсионера и инвалида в Общината.

Домакините в лицето на г-н Мустан Юсменов - кметски наместник на с. Велчево приветстваха съставите и им пожелаха здраве, щастие и вдъхновение. Сред гостите уважили празника бе г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново и г-жа Радка Маркова председател на Общински съвет на Нов съюз на пенсионерите.

„Изключително радостна съм, че отново имаме възможност на един от най-цветните пролетни празници да бъдем заедно и да се насладим на вашите изпълнения и всеотдайна обич към музиката. Благодаря ви, че ни давате възможност да усетим песента – жива, емоционална, зареждаща. Продължавайте с нестихващ стремеж да предавате на поколенията традициите и обичаите ни и да обогатявате културния живот на Община Велико Търново.“- се обърна към всички присъстващи г-жа Димитрова.

В края на събитието по традиция знамето - символ на Песенния празник, бе предадено на домакините през следващата 2024 година, които ще са Клуба на пенсионера и инвалида „Мъдрост“ в гр. Дебелец. За представянето си всички певчески съставите получиха специални грамоти и подаръци осигурени от Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.