Успешно представяне на деца от 4 социални услуги от Община Велико Търново в 39-ти държавен шампионат за деца и младежи в риск „Спортът достъпен за всички деца“

За своето достойно представяне в шампионата всички деца медалисти бяха посрещнати в Община Велико Търново и приветствани от кмета инж. Даниел Панов,  с пожелание да продължават да прославят с успехите си града ни.

Девойките и младежите завоюваха от шампионата общо 38 медала с представянето си в определените 6 спорта - лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо.

Състезанието се състоя на 25 април 2023 г. в гр. София, в комплекс „Спортна София“ в Парк Възраждане, с организатор Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР).

За спортните постижения децата получиха искрени поздравления и от г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, която благодари и на екипите за подготовката и отличното представяне.

Възпитаниците на Комплекс от социални услуги за деца без увреждания на ул. „Цветарска“№14, грабнаха купата за 2-ро място с цялостното си  представяне на турнира и общо 15 медала за представяне в различните дисциплини.

Представителите на Комплекс от социални услуги за деца без увреждания и младежи с увреждания /ЦНСТДБУ II  и III, ул. „Иларион Драгостинов“№3 и ул. „Колоня Товар“ №14/ участваха в надпреварата и се представиха достойно, като спечелиха общо 11 медала.

Девойките от Кризисен център за деца, с. Балван и децата от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, управлявани от Сдружение „SOS Детски селища България“ извоюваха в надпреварата по общо 6 медала на услуга.

Националният шампионат за деца и младежи в риск събра над 240 момичета и момчета, представители на 17 социални институции в страната.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.